Dames bokstraining

Het boksen onder dames in alle leeftijdscategoriën neemt enorm toe. Er bestaat een grote belangstelling voor de veelzijdigheid van de sport. Ook jij kan deelnemen. Meld je bij één van de NBB aangesloten boksscholen in Nederland. Er is er altijd wel één bij je in de buurt en vaak mag je één of meerdere gratis proefles(sen) meedoen. Vraag er gerust naar.

Is recreatief boksen iets voor mij?

Boksen is iets voor iedereen die graag beweegt en zowel geestelijk als lichamelijk een uitdaging zoekt.

Boksen is goed en gezond voor je om verschillende redenen.

Het draagt bij aan de verbetering van je algemene conditie. Boksen is de beste allround training die er is!  Zowel armen als borst, buik en benen komen in de training aan de beurt.

Het versterkt je gevoel van zelfvertrouwen. Je leert hoe je jezelf kunt verdedigen en hoe je een effectieve tegen-stoot moet plaatsen.

Het geeft ontspanning en toch ook inspanning op een gezonde manier en onder professionele begeleiding bij een bij de NBB aangesloten sportschool.

Is wedstrijdboksen iets voor mij?

Het is een sport over meerdere rondes (bijvoorbeeld  3 x 2 minuten), waardoor je niet alleen over kracht en snelheid, maar ook over een zeer behoorlijk ontwikkeld uithoudingsvermogen moet beschikken.

Wie niet sterk is moet slim zijn…. Stoten uitdelen leidt tot puntenwaardering van de juryleden, het beste echter is zelf geen tegenscores krijgen ! Je moet dus leren geduld te hebben, jezelf optimaal leren verdedigen en inschatten welke risico’s je loopt bij een aanval.

Elke wedstrijd en elke tegenstandster is anders. Je moet leren anticiperen op veranderende situaties en personen. Iedere tegenstander heeft zijn eigen stijl, de een is snel of  veel langer dan jezelf, de ander  aanvallend of juist achteruit boksend en sommige mensen zijn rechtsvoorstaand ipv zoals de meeste mensen linksvoorstaand.

Het is een dus een vrij individuele sport, waarbij jij en je trainer steeds weer de tactiek en strategie zullen moeten bepalen. Kennis over je sterke en je zwakke kanten in deze sport, zul je moeten gebruiken om optimaal te kunnen trainen, en te presteren in wedstrijden.

Bron: website Nederlandse Boksbond