Recreatie MMA Grappling(Mixed Material Arts)

WAT IS GRAPPLING
Grappling is een term die wordt gebruikt om verschillende technieken te beschrijven die worden gebruikt in vechtsporten als Braziliaans jiu jitsu, judo, sambo en worstelen om controle over een tegenstander te verkrijgen door middel van grepen en klemmen.
Grappling kan worden verdeeld in twee hoofdcategorieën: staand en grondgevecht. Staande grapplingtechnieken omvatten technieken zoals worpen, takedowns en clinchen.
Grondtechnieken omvatten technieken zoals pinnen, submissions en sweeps.

VOOR WIE
Grappling is een effectieve vorm van zelfverdediging en wordt over de hele wereld gebruikt. Het heeft echter ook veel voordelen voor recreatieve beoefenaars. Grappling is een uitstekende training die kracht, flexibiliteit en cardiovasculaire uithoudingsvermogen kan verbeteren. Het vereist ook aanzienlijke mentale focus en kan probleemoplossende vaardigheden verbeteren. Bovendien kan grappling een leuke en interessante manier zijn om zelfvertrouwen op te bouwen en sociale contacten te leggen met gelijkgestemde mensen.

Bij Jimmy’s Gym zijn er ook iedere Zaterdag van 11:00 tot 12:00 uur MMA lessen.

Deze snel groeiende sport die begonnen is als free-fight en daarna allerlei ontwikkelingen heeft doorgemaakt word nu onder het regelement van de UFC beoefend.

Ook wij hanteren dit regelement, doen we op een sportieve manier zodat blessures worden voorkomen.

Alle facetten die bij het MMA aan bot komen zoals het op verschillende manieren naar de grond brengen van je tegenstander, ook klemmen en grepen die in de praktijk voorkomen worden gedoceerd.

Als het je leuk lijkt om aan deze lessen mee te doen dan ben je van harte welkom.

Doe een keer een gratis proefles

Tijdelijke actie, als je een vriend meeneemt trainen jullie beide de eerste maand voor de helft van de prijs